Haar-kleuren

Het geheim van haarkleuren

In Haar tips by Sabina DofferhoffLeave a Comment

Haarmode Dofferhoff geeft haarkleur advies

Je wilt je haar kleuren maar weet niet waar je moet beginnen

Je hebt je haar nog nooit gekleurd. Dat vond je eerder niet nodig, omdat je nog geen grijze haren had, of omdat je tot op heden heel tevreden was met je natuurlijke haarkleur. Maar nu vind je het tijd voor iets heel anders. Je bent al op internet aan het zoeken geweest naar de juiste informatie over welke haarkleur en welke haarkleuring het beste bij jou passen. Je komt er niet uit.

Graag helpen wij je op weg door je precies uit te leggen welke soorten haarkleuringen er zijn. En welke eerste stap te nemen in je haarkleurproces. Allereerst adviseren wij je een afspraak te maken bij je kapper. De professionele kapper zal jou namelijk een professioneel haarkleur advies aanraden. In dit, meestal 15 minuten durend, adviesgesprek bespreekt hij met jou de mogelijkheden van de kleurbehandeling. In het gesprek zal precies naar voren komen welke haarkleuring het beste geschikt is voor jouw haar.

Tijdelijke, Semi- permanente of permanente haarkleuring

Naast allerlei haarkleurtechnieken, bestaan er verschillende soorten haarkleuringen. Allereerst heb je de tijdelijke haarkleuring Deze haarkleuring is het minst intensief, het zal alleen de buitenste schubbenlaag van het haar kleuren en zal na 1 á 2 wasbeurten volledig uit het haar verdwenen zijn. De kleurkeuze is hierin zeer beperkt.

Een semi-permanente haarkleuring zal langzaam uit je haar vervagen na ongeveer 28 wasbeurten. Deze manier van haarkleuren is uitstekend geschikt als je net begint met het kleuren van je haar. Zo kun je rustig wennen aan je nieuwe haarkleur en kun je makkelijker experimenteren welke haarkleur het beste bij je past. Deze haarkleuring kan je haar niet oplichten. Wil je langer plezier beleven aan deze kleuring, zou je het iedere 3 tot 5 weken kunnen laten verlevendigen.

Ben je zeker van je kleur? Dan zou je de overstap naar een demi-permanente haarkleuring kunnen overwegen.

Bij een demi-permanente haarkleuring zet de kleur zich vast in het haar. Het voordeel, je kunt kiezen voor een intensievere haarkleuring waardoor je langer plezier hebt van je kleur. Het nadeel, ben je de kleur zat, zal je de kleur volledig uit je haar moeten laten groeien. Een demi-haarkleuring is niet voor ieder haartype geschikt. Laat daarom het advies van je kapper hierin een cruciale rol spelen.

Waar moet je rekening mee houden als je voor het eerst je haar gaat kleuren?

Ongekleurd haar kan bij een eerste kleuring soms lastig te openen zijn. Tijdens het haarkleuringsproces zullen de haarschubben zich openen om de kleur diep in het haar te laten dringen. Het kan voorkomen dat de kleur zich de eerste keer niet goed vast kan zetten in het haar. Daardoor kan de kleurbehandeling uitlopen. Houdt hier van tevoren rekening mee in je agenda. Mocht je een afspraak met je kapper hebben gepland, zorg dan dat je hierna geen andere afspraken in je agenda hebt staan. Geniet van je kappersdagje. Het kan ook zo zijn dat de kleur die je wilt niet in 1behandeling te realiseren valt. Jouw kapper zal daar samen met jou een duidelijk haarkleurplan voor opstellen. Luister goed naar wat je haarstylist jou te vertellen heeft betreft houdbaarheid en verzorging van je nieuwe haarkleur. Dan heb je langer plezier van je haarkleur. Mocht je na je behandeling nog vragen hebben of nog niet helemaal tevreden zijn met je kleur, neem dan altijd even contact op met je eigen kapper. Ga niet zelf in de weer met haarkleuringsproducten of naar een andere kapper. Je weet nooit waar je mee gekleurd bent en een ander kleurproduct op je gekleurde haar kan leiden tot haarafbreuk. Een professionele kapper zal het probleem altijd oplossen.

Is een haarkleurproduct veilig te gebruiken?

Een haarproduct is veilig te gebruiken als je van tevoren weet waar je aan begint. Een haarverf is chemisch en kan allergieën veroorzaken. Als jij nog nooit eerder in aanraking bent geweest met een haarkleuring geven wij jou de tip, een beetje haarverf op een pleister aan de binnenkant van je arm te plakken en dit 24 uur te laten zitten. Na 24 uur zal je dan duidelijk kunnen zien of jij je haar zonder risico kunt laten kleuren. Mocht er een allergische reactie plaatsvinden neem dan contact op met een dermatoloog om uit te laten zoeken welke stoffen tot deze reactie leiden. Er bestaan kleuringen zonder ammonia die zachter zijn voor het haar en daarom ook zachter zijn voor de hoofdhuid. Dat wil niet zeggen dat ze anti-allergisch zijn. Dus bij twijfel altijd eerst even testen.

Wij adviseren het haar liever niet zelf te wassen voor een kleurbehandeling maar soms kan het niet anders. Als je je haar toch liever zelf wast, adviseren wij een zeer milde shampoo te gebruiken en van de hoofdhuid af te blijven. Je hoofdhuid zal tijdens het kleuren veel te verduren krijgen. Hoe “vuiler “ de hoofdhuid, hoe meer deze beschermt is tegen de alkalisch stoffen uit de haarverf, en zal je hoofdhuid minder gevoelig zijn tijdens de kleuring.

Een laatste tip en waarschuwing

Wij als kapper willen natuurlijk graag dat je naar de salon komt om je haar te laten kleuren. Soms is dat vanuit financieel oogpunt niet voor iedereen mogelijk. Mocht je toch beslissen om je haar thuis te kleuren houdt het dan bij een basiskleur die het dichtste bij je eigen haarkleur ligt. Helaas gebeurt het nog te vaak dat wij mislukte thuiskleuringen in de salon krijgen. Als wij het dan voor je op moeten lossen, zal het vaak alsnog een dure geschiedenis worden.

Thuiskleuringen zijn vaak minder verzorgend dan de professionele haarkleuringsproducten en zullen afbreuk doen aan de kwaliteit van je haar. Sommige thuiskleuringsproducten zijn zo schadelijk voor het haar dat het haar oplost of afbreekt als je je haar later met een ander kleurproduct behandeld. Er zijn producten die je bij de drogist koopt die zeggen een professioneel haarkleurproduct te zijn, hiermee wordt de klant verleid om het product te kopen. Professionele haarkleurproducten zijn alleen verkrijgbaar via de leverancier van het product of in de professionele kappers groothandel.

Wij zeggen daarom; “Ga voor safe! Niet zelf kleuren, laat het over aan de professional!”

Ga naar je Lóreal Professionel advies kapper

 

 

 

 

 

Leave a Comment