Het is lente!🌷

In Nieuws by RonaldLeave a Comment

Tijd om je haarkleur te veranderen

Het mag allemaal wel weer minder saai qua haarkleur. De grijze tinten die we afgelopen najaar veel zagen, worden vervangen door zachtere tonen. Champagne, beige en zandachtige haarkleuren vormen de trend voor deze zomer. Wil je experimenteren met wat meer kleur, maar wil je het niet te heftig, kies dan voor een mooie rosé kleur. Ook de Golden look, waarbij gouden nuances het haar sieren, zien we deze zomer weer terug.

Welke haarkleur past het best bij jou

Een goede haarkleur bepalen is best lastig. Een haarkleur zegt daarentegen wel veel over het soort type dat je bent. Met de juiste haarkleur kun je de mooiste kant van jezelf nog beter benadrukken. Stel jezelf eens de volgende vragen. Welke huidskleur heb je? Ben je integer of juist uitbundig? Ben je een koel of een warm type? Welke kleding heb jij in de kast hangen, veel kleur of juist sobere tinten zoals grijs en zwart?
Welk werk doe je? Aan de hand van je antwoorden op deze vragen, kom je er vaak al achter welke serie haarkleuren het beste bij jouw persoonlijkheid passen. Samen met jouw kapper kun je bepalen welke haarkleur en welke haarkleurmiddelen het best geschikt zijn voor jou.

Wat gebeurt er met de kwaliteit van je haar tijdens een haarkleuring

Hoe de kwaliteit van je haar zich houdt tijdens het kleuren van je haar, hangt af van een aantal factoren. De conditie van je haar is erg belangrijk. Is jouw haar erg kwetsbaar, dan is het zaak om een zachte haarkleuring te gebruiken. Tegenwoordig zijn er tal van producten die tijdens de haarkleurbehandeling, de haarvezel voeden en versterken. Het product bestaande uit aminozuren, polymeren en verzachtende stoffen wordt aan de haarkleuring toegevoegd zodat de verbindingen in het haar in stand blijven en het haar tegelijkertijd verzorgt wordt en het haar geen schade ondervind. Het haar voelt en oogt na de haarkleurbehandeling zelfs aanzienlijk gezonder.
Je haarkleur krijgt hierdoor meer grip in het haar en jij hebt langer plezier van je haarkleur.

Hoe onderhoudt je je haarkleur het best

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier van je haarkleur hebben. Zorg dan dat je de juiste verzorging voor je haar gebruikt. Sommige haarkleuren zijn extra kwetsbaar. Een mooie rode haarkleur heeft meer aandacht nodig, omdat het anders snel vervaagd. Was je haar dan ook zo koud mogelijk met een goede shampoo voor gekleurd haar. Tussentijds twee haarkleuringen kun je een touch up behandeling laten uitvoeren. Dit is een demi permanente ( tijdelijke) haarkleuring die zorgt voor een briljant glanzende haarkleur en houdt het haar gezond. Zo hou je je haarkleur stralend.

Om de hoeveel tijd kun je je haar laten kleuren om de kleur mooi te houden?

Hoe vaak je je haar moet kleuren ligt aan de groeisnelheid van je haar en je levensstijl. Demi permanente haarkleuren zullen langzaam uit het haar vervagen. Als je bijvoorbeeld regelmatig je haar wast of zwemt zal de ” levensduur” van je haarkleur aanzienlijk korter worden.
Permanente haarkleuringen moeten uit het haar groeien. Hoe harder jouw haar groeit, hoe eerder je een uitgroei zal zien. Soms is dat al na 3 weken.

Je wilt van te voren weten welke kosten eraan de haarkleur behandeling verbonden zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan

Als je hebt besloten om je haar te laten kleuren bij de kapper, laat je dan vooraf goed informeren. De professionele kapper zal jou voorzien van een goed haarkleur advies. Hij zal jou met jou de voor en de nadelen bespreken. En goed uitzoeken welke haarkleurmiddelen het beste geschikt zijn voor jouw haar. Van te voren zal dan ook besproken worden hoeveel tijd de haarkleur behandeling in beslag zal nemen, hoeveel product er nodig zal zijn om tot de gewenste haarkleur te komen en welke kosten daaraan verbonden zijn.
Laat je altijd goed informeren over de kosten zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Laat de lente nu maar komen

Nu kun je goed voorbereid je nieuwe haarkleur uit gaan zoeken. Laat de lente maar komen!
Wij wensen je veel plezier met je nieuwe haarkleur.

Leave a Comment